Hoe maak je een roestvrijstalen kookplaat schoon?

Een roestvrijstalen kookplaat is niet alleen mooi, maar is ook sterk materiaal. Het heeft ook nadelen en dat is dat roestvrijstaal vlekgevoelig is. Er blijven soms strepen achter. Zoute en zure stoffen kun je beter niet gebruiken op een roestvrijstalen kookplaat. Een schuurspons of staalwol kun je ook beter niet gebruiken. Hoe je een roestvrijstalen kookplaat schoonmaken? Vind je hier?

Gebruik speciale schoonmaakmiddelen

Er zijn veel soorten schoonmaakmiddelen te koop voor roestvrij staal schoon te maken. Je hebt een speciale spray voor RVS. Het maakt niet alleen goed schoon maar zorgt ervoor dat het roestvrijstaal weer gaat glanzen. Je hebt ook een reiniger voor roestvrij staal dat vet en vuil verwijdert van RVS.

Gebruik microvezeldoekjes voor je roestvrijstalen kookplaat

Voor een roestvrijstalen kookplaat kun je het beste microvezel doekjes gebruiken. Dat geld voor alles wat roestvrijstaal is. De microvezeldoekjes zijn speciaal ontworpen om mee schoon te maken. De microvezel doekjes absorberen het vocht en het vuil goed. Het is belangrijk dat het microvezel doekje droog is en dat er geen scherp vuil aanzit.

Een glasreiniger werkt ook goed op je roestvrijstalen kookplaat

Als je de schoonmaakmiddelen te duur vindt, kun je ook glasreiniger gebruiken voor je roestvrijstalen kookplaat. Het is namelijk zo dat glasreiniger een ontvettende werking heeft. Je pakt een microvezel doek en spray wat glasreiniger op het oppervlak. Neem met het microvezeldoekje het af.

Een extra mooi glanzende RVS kookplaat

Ben je niet tevreden met de glans die je krijgt op de RVS kookplaat dan zou je olie kunnen gebruiken. Je kunt denken aan olijfolie, slaolie of babyolie. Gebruik een druppeltje op een droge microvezel doek en wrijf de roestvrijstalen kookplaat ermee in. Een druppel is genoeg voor een prachtige glans.

Maak je eigen RVS schoonmaakmiddel

Met minder budget kun je er ook voor kiezen om een eigen RVS schoonmaakmiddel te maken. Het is goedkoop en het is snel gemaakt. Daarbij is het nog eens milieuvriendelijk. En het allerbelangrijkste is, dat je roestvrijstalen kookplaat er goed van gaat glanzen. De volgende ingrediënten zijn nodig:

●       Baking soda (Een pak zuiveringszout)

●       Vloeibare zeep (merk driehoek e.d.)

●       Een flesje glycerine

Een kwart kopje vloeibare zeep, driekwart kopje zuiveringszout en een theelepel glycerine roer je door elkaar tot pastavorm. Doe een beetje pasta op een microvezeldoek en smeer de RVS ermee in. Je kunt het schoonmaakmiddel bewaren in een jampot met deksel.